“Liefde is een passie, een passie naar links, een passie naar rechts, een passie vooruit en af en toe een passie achteruit”  (Toon Hermans).

liesbeth

Passie, het woord dat mij kenmerkt. Datgene wat ik doe, doe ik vol overgave, met passie en plezier. Een duizendpoot? Ja, zo zou je me ook wel noemen. Mijn naam is Liesbeth Tilanus, orthopedagoog en promovendus. Jarenlang heb ik niet geweten wat ik wilde worden, omdat ik zoveel interesses had. Inmiddels heb ik een balans gevonden en werk ik met zeer veel plezier, vol overtuiging als orthopedagoog, promovendus én actrice.

Als orthopedagoog richt ik mij op de diagnostiek en behandeling van kinderen met dyslexie. Als promovendus aan de Radboud Universiteit buig ik mij over de vraag of de dyslexiezorg effectief is. Een hele mooie combinatie van de wetenschap en de praktijk. Wekelijks werk ik met kinderen en dagelijks buig ik mij over complexe wetenschappelijke vraagstukken.

Naast deze fulltime job ben ik werkzaam als actrice en figurant. Een heel andere tak van sport, maar eentje waar ik veel voldoening uit haal. Als je goed kijkt, zul je mij zo nu en dan in een tv commercial voorbij zien komen.

Liesbeth Tilanus