Lizzy en het systeem van Van gaal

2-1 Spanje, 4-2 Argentinië… Denkend, weloverwogen en in kleermakerszit op de bank, zoals ik het liefst zit, zit ik de poule in te vullen. De poule van mijn vriends werk. Niet dat mijn vriend niet van voetbal houdt, in tegendeel. We verschillen alleen in de manier waarop we kijken. Ik denk in systemen, hij kijkt anders.. Hoe? Eigenlijk geen idee, mannenlogica is nooit mijn sterkste kant geweest.

 

Neem ook Louis, net zo’n bijzondere man. Zijn keuzes zijn, tjsa, hoe zou ik het zeggen.. bijzonder. Louis, de held volgens velen, nu al, ondanks dat we er nog lang niet zijn. “Van Marwijk is allang vergeten” werd tijdens VI-Oranje besproken, ondanks zijn glorieuze prestatie. Het bijzondere systeem van Van gaal, Kuijt links achterin.. ‘LINKS ACHTERIN?’, was ook wat ik dacht als enthousiaste, maar vanuit het hockey denkend analytische niet-voetbal-kenner. Kuijt ?? Serieus?? Wie zegt mij dat dat werkt? Oke (..) winnen is succes. Succes is dus met Kuijt. Kuijt is dus, oke… de keuze van Louis. Wat in de praktijk succesvol lijkt, hoeft dat niet perse te zijn. Wat voetbal is voor onze Louis, is dyslexie voor mij. Ik ga uit van effectiviteit van ons beiden. Hij z’n cup met gouden oren, en ik… Ik een proefschrift met een gouden randje.

Orthopedagoog | Promovendus Radboud Universiteit | Effectonderzoek dyslexiebehandelingen | presentaties en vakbijeenkomsten over dyslexie | Marant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *